Конкурси

«Фаршировані гарбузи»

6 Лютий, 2016 - 22:07

«Ця страва — одна з найулюбленіших у нашій родині, бо смачна, корисна, але цілком доступна» — написала про свій рецепт пані Олена з Полтави. А ще — її можна готувати і влітку, і взимку, подаючи до столу як гарячою, так і холодною.

Інгредієнти:

• 2 гарбузи-«гітари» вагою десь по 2,5 кг;

• 200-300 г нарізаної м’якоті гарбуза;

• 2 курячих філе;

• 2 свіжих помідори або дві столових ложки томатної пасти;

Вітаємо переможців «Смачного конкурсу»!

30 Грудень, 2015 - 18:37

Редакція щиро дякує усім, хто приймав участь у конкурсі, ділився своїми рецептами і надихав на кулінарні подвиги інших читачів! Кілька десятків рецептів, найцікавіші з яких були опубліковані, переконують, що так смачно і оригінально, готують тільки на Полтавщині!

Нарешті «під ялинку» ми раді оголосити переможців!

Під час оцінювання рецептів наше редакційне журі відзначало оригінальність страви, внесок автора у вдосконалення рецепту, якщо це добре відома страва, складність виконання і доступність продуктів, естетику подачі.

Фіналістами конкурсу стали автори рецептів:

Смачний конкурс

13 Грудень, 2015 - 02:16

Юлія Кравець з м. Полтави надіслала рецепти десертів.
Торт «Бджілку» готувала ще її бабуся, рецепт просто «оновився» додаванням екзотичних фруктів за смаком господині.

Млинці на молоці

Інгредієнти:

• борошно – 11 ст. л.

• молоко – 1 л.

• яйця — 5 шт.

• олія соняшникова — 1 ст. л.

• сіль — 1/2 ч. л.

• Можнадодати
   1 ст. л. Цукру

Як готувати:

Рецепти від Олени Терещенко з Гадяча

24 Листопад, 2015 - 20:47

Олена Терещенко з Гадяча надіслала одразу 3 рецепти на конкурс, не забувши вкласти до листа фото. До цікавих страв додається незвичний спосіб приготування кави.

Биточки з картоплі

Як готувати:

Тремо на терку: 150 г ковбаси, 100 г твердого сиру, 4 картоплини «в мундирах» (звісно очищеної), в цю масу вбиваємо 2 яйця, додаємо трішки перцю, солимо за смаком, додаємо борошна 1 ст. ложку.

Добре вимішуємо, ліпимо биточки і смажимо на пательні в олії.

Обід у фользі

2 Листопад, 2015 - 21:27

«Хочу поділитися смачнючим рецептом страви, яка збирає і об’єднує за столом рідних та друзів», — написав Юрій Бутко з м. Гребінка

Інгредієнти:

• куряче стегенце

• картопля

• помідори

• цибуля ріпчаста

• печериці

• зелень

• спеції

Як готувати:

На фольгу викладаємо пошарово: різану кільцями картоплю, цибулю, шматочки рубленого стегенця, печериці, помідори, зелень. Додаємо сіль та спеції за смаком. Загортаємо фольгу. Ставимо у духовку (при температурі 2000С) приблизно на 1,5 год.

Рецепт "Гостра квасоля"

10 Жовтень, 2015 - 20:49

"Гостра квасоля" від Світлани Левченко з м.Гадяч. Мама двох дітлахів ділиться рецептом їх улюбленої страви. Особливо часто її готуютьу сезон молодої квасолі.

Інгредієнти:

1-2 склянки квасолі

1-2 великі цибулини

2 шт. моркви

близько 0,5 кг курячого філе (або молодої яловичини)

1-2 шт. солодкі перчини, соковиті томати

1 гостра перчина

Спеції

Як готувати:

Рецепт "Наполеон-закуска"

5 Жовтень, 2015 - 12:42

Рецепт знаменитого десерту, що перетворився на закуску, надіслала Алла Гудзенко з Полтави. Господиня переконує, що ця страва - справжня окраса столу і радість гостям!

Для тіста:

1 пачка маргарину

3 склянки борошна

1 склянка сметани

1 ч. ложка цукру

0,5 ч. ложки соди

дрібка солі

Для начинки:

2 плавлених твердих сирка

3 варених яйця

50 г зеленої цибульки

1 варена морква

2­3 шт чорносливу

50 г подріблених волоських горішків

100 г вершкового масла

100 г майонезу