«Фаршировані гарбузи»

6 Лютий, 2016 - 22:07

«Ця страва — одна з найулюбленіших у нашій родині, бо смачна, корисна, але цілком доступна» — написала про свій рецепт пані Олена з Полтави. А ще — її можна готувати і влітку, і взимку, подаючи до столу як гарячою, так і холодною.

Інгредієнти:

• 2 гарбузи-«гітари» вагою десь по 2,5 кг;

• 200-300 г нарізаної м’якоті гарбуза;

• 2 курячих філе;

• 2 свіжих помідори або дві столових ложки томатної пасти;

• 2 середніх цибулини;

• 2 зубочки часнику;

• сир твердий — 150 г;

• петрушка або кріп (що більше любите);

• Сіль, чорний мелений перець, каррі, розмарин.

Як готувати:

Відрізати верхівку гарбуза. Це буде кришка нашого імпровізованого гарбузового горщика, в якому ми і запікатимемо м’ясо з овочами. Вичістити середину гарбуза, щоб вийшла ємність зі стінками приблизно 1 см товщиною, в яку ми закладатимемо начинку.

Начинка. Ріжемо кубиками куряче філе. Смажимо на олії. Потім додоємо до філе нарізану цибулю, часник, спеції. Коли вони будуть майже готові, додаємо дрібно порізану м’якоть гарбуза і розтерті в блендері помідори або розведену в склянці теплої води томатну пасту. Коли начинка готова, я даю їй постояти хвилин десять, щоб інгрідієнти там ліпше між собою «познайомилися» і обмінялися смаками та ароматами. А потім відправляю начинку в гарбузи. Зверху на начинку натираю твердий сир. І закриваю гарбузові горщики кришечками. Зовнішіні стінки гарбуза раджу змастити олією, щоб не згоріли в духовці. І відправляємо гарбузи на 30­40 хвилин в духовку з температурою 180 градусів.

Потімдістаєте з духовки і... не встигните оком кліпнути, як від фаршированих гарбузів залишаться самі кришечки. Тож, спробуйте приготувати! І смачного!