Рецепт "Гостра квасоля"

10 Жовтень, 2015 - 20:49

"Гостра квасоля" від Світлани Левченко з м.Гадяч. Мама двох дітлахів ділиться рецептом їх улюбленої страви. Особливо часто її готуютьу сезон молодої квасолі.

Інгредієнти:

1-2 склянки квасолі

1-2 великі цибулини

2 шт. моркви

близько 0,5 кг курячого філе (або молодої яловичини)

1-2 шт. солодкі перчини, соковиті томати

1 гостра перчина

Спеції

Як готувати:

На ніч замочуємо 1-2 склянки квасолі, щоб вона постояла, потім вранці ставимо варити. Якщо квасоля свіжа, то можна замочити на кілька годин зранку.

Доки вариться квасоля, готуємо зажарку: ріжемо на шматочки м’ясо, невеликими кубиками 1-2 цибулини, сюди ж натираємо 1-2 шт. моркви, обсмажуємо на олії. Додаємо м’ясо до квасолі і готуємо разом, поки вони не стануть м’якими.

Ріжемо кубиками солодкий перець, чавимо помідори без шкірки і кладемо до квасолі з м’ясом. Коли перець протушкується і стане м’яким, додаєму одну гірку перчинку і варимо разом, поки квасоля не стане гостренькою. Хто любить гостріше — можна поварити довше.

Порада: квасолю краще варити у бульйоні або у бульйоні навпіл з водою.

Смачного!