Рецепт "Наполеон-закуска"

5 Жовтень, 2015 - 12:42

Рецепт знаменитого десерту, що перетворився на закуску, надіслала Алла Гудзенко з Полтави. Господиня переконує, що ця страва - справжня окраса столу і радість гостям!

Для тіста:

1 пачка маргарину

3 склянки борошна

1 склянка сметани

1 ч. ложка цукру

0,5 ч. ложки соди

дрібка солі

Для начинки:

2 плавлених твердих сирка

3 варених яйця

50 г зеленої цибульки

1 варена морква

2­3 шт чорносливу

50 г подріблених волоських горішків

100 г вершкового масла

100 г майонезу

1 банка рибної консерви

1 цибулинка для маринування

1 ч. ложка цукру

оцет за смаком

Для перемазування коржів:

1 пачка майонезу

Як готувати:

1 пачку маргарину порубати з 2,5 склянки борошна. Додати 1 склянку сметани, 1 ч. ложку цукру, 0,5 ч. ложки соди, дрібку солі, гарно вимісити і розділити на 3 частини. Поставити у холод на 2 години.

Коржі розкатувати тонкі і випікати дуже швидко.

Холодні коржі перемазати майонезом. 1­й корж ­ варені яйця, потерті на тертушці, зелена цибуля з маслом,  2­й корж ­ рибна консерва у маслі + 1 цибулина, завчасно замаринована з оцтом і дрібно нашинкована, 3­й корж ­ 2 плавлені сирки з майонезом, горіхами, чорносливом та вареною морквою.

Прикрасити крихтами від коржа і дати страві постояти ніч.

Нарізайте тоненькими шматочками і смакуйте вишуканою закускою! Смачного!