Рецепти від Олени Терещенко з Гадяча

24 Листопад, 2015 - 20:47

Олена Терещенко з Гадяча надіслала одразу 3 рецепти на конкурс, не забувши вкласти до листа фото. До цікавих страв додається незвичний спосіб приготування кави.

Биточки з картоплі

Як готувати:

Тремо на терку: 150 г ковбаси, 100 г твердого сиру, 4 картоплини «в мундирах» (звісно очищеної), в цю масу вбиваємо 2 яйця, додаємо трішки перцю, солимо за смаком, додаємо борошна 1 ст. ложку.

Добре вимішуємо, ліпимо биточки і смажимо на пательні в олії.

Можна додати в масу порізану зелену цибульку.

Смакуємо з кетчупом або майонезом.

Омлетний рулет

Як готувати:

Для омлету: збиваємо 2 яйця + 1 ст. ложку майонезу + 1 ч. л. води + сіль та перець за смаком. Смажимо на пательні звичайний омлет.

Викладаємо на тацю – чекаємо, поки трішки охолоне, потім кладемо начинку і закручуємо рулетом.

Начинка: тремо на терці плавлений сирок (1 шт.) + видавлюємо 1 зубок часнику + 1 ст. ложку майонезу + кріп (зелений) + сіль і перець за смаком.

Рулет ставимо на деякий час до холодильника, потім ріжемо скибочками.

Кава «Секрет старого мавра»

Як готувати:

1 ч. л. меленої кави, 1,5 ч. л. цукру (або цукрової пудри чи меду), 80 мл води, одну тонку пелюстку з часнику. Готуємо звичайну каву по-турецьки, але у кавовий порошок, перед тим, як додавати воду, потрібно покласти тоненький та прозорий свіжозрізаний пелюсток часнику. Залити все кип’ятком. Краще за все ця кава виходить з медом: часник зв’язує смак кави та меду, створюючи своєрідний букет…