Смачний конкурс

13 Грудень, 2015 - 02:16

Юлія Кравець з м. Полтави надіслала рецепти десертів.
Торт «Бджілку» готувала ще її бабуся, рецепт просто «оновився» додаванням екзотичних фруктів за смаком господині.

Млинці на молоці

Інгредієнти:

• борошно – 11 ст. л.

• молоко – 1 л.

• яйця — 5 шт.

• олія соняшникова — 1 ст. л.

• сіль — 1/2 ч. л.

• Можнадодати
   1 ст. л. Цукру

Як готувати:

У великій посудині збити яйця з сіллю. До збитих яєць влити молоко, перемішати, додати просіяне борошно. Перемішати вінчиком, ложкою або блендером до однорідної маси (щоб не було грудочок). Додати олію.

Сковорідку добре розжарити і змастити її шматочком сала, можна олією.

Ополоником зачерпнути трішки тіста, вилити на сковорідку і, злегка нею повертаючи, рівномірно розподілити тісто. Щоб млинці були тоненькими, тісто виливайте на сковорідку невеликими порціями. Коли млинець добре підсмажиться з одного боку, переверніть його і трошки обсмажте з іншого.

Готові млинці змастити медом.

Торт «Бджілка»

Інгредієнти:

Тісто:

• 1 склянка цукру

• 2 яйця

• 2 ст. ложки горілки

• 2 ст. ложки меду

• 60 г масла

• 2 ч. ложки соди

• 3 склянки борошна

Крем:

• 500 гр сметани

• 1 склянка цукру

Як готувати:

Цукор, яйця, горілку, мед та масло змішати й поставити на пар. Стоїть доти, доки не закипить, кип’ятити 5 хв.

Потім суміш відставити, додати соду та борошно. Замісити тісто, розділити на 7-8 частин, розкати тонкі коржі. Вмикаємо духовку, щоб прогріти її до 200 градусів, деко змащуємо, присипаємо борошном. Випікаємо коржі до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин. Краще заглядайте в духовку частіше, коржі дуже легко і швидко підгорають.

Для крему збити сметану з цукром. Коржі перемастити кремом, прикрасити за смаком.

Можна додати до торту фрукти: банани, ківі, апельсини.